2011-03-15 12:06:20• hírek • Szatmar.ro

Bayern és United sikert ígér az „M-nap”

Igazi „M-nap" lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek keddi visszavágóján: mind a négy érintett csapat M-el kezdődő várost képvisel. Közülük a müncheni Bayern áll a legbiztatóbban, hisz az odavágón 1-0 arányban nyerni tudott az Inter ellen Milánóban. A Manchester United is méltán bizakodhat, hisz három héttel ezelőtt egy eseménytelen mérkőzésen 0-0-ás döntetlent ért el Marseille-ben az Olympique ellen.

A címvédő Internazionale mint a nemzetközi kupákban utolsó állva maradt olasz csapat az itáliai futball becsületéért is küzd kedden a Bayern ellen. Az első meccs számára kedvezőtlen eredménye mellett ggasztó lehet az Inter számára, hogy múlt pénteken csak 1-1-es döntetlent ért el a Serie A-ban utolsó előtti Brescia vendégeként, miközben német Bundesliga-bajnokin a Bayern 6-0-ával gázolt át a Hamburgon szombaton.

"Mindenki láthatta, hogy tud játszani igazából a Bayern" - mondta Louis van Gaal, a bajorok nyáron távozó holland trénere.
A Bayernt erősítő Arjen Robben szerint csapata megindult felfelé, s ez elsősorban annak köszönhető, hogy jobban segítik egymást a pályán. A holland szélsőnek nagy szerepe van abban, hogy a müncheniek kezdenek magukra találni a hosszú hullámvölgyet követően: tudniillik miután visszatért sérüléséből, nyolc bajnoki találkozón nyolcszor volt eredményes, a Hamburg ellen mesterhármast ért el a válogatott játékos. "Sokkal magabiztosabbak vagyunk, s így is kell folytatnunk az idény végéig" - mondta Robben.

A németeknél mindenki hadra fogható, míg az Internél kétséges a brazil Lúcio szereplése, mivel pénteken le kellett cserélni, a helyére beállt Ivan Cordoba pedig gyengén futballozott, s elsősorban az ő hibájából egyenlített a Brescia. Lúcio kidőlése azért lehet nagyon fájó az olaszoknak, mert a védelemből már az egész idényre elvesztették Walter Samuelt. Az viszont jó hír Leonardo, a brazil vezetőedző számára, hogy a védő Cristian Chivu és a középpályás Esteban Cambiasso visszatérhet és elutazott a kerettel a tavalyi döntő mindkét gólját szerző Diego Milito is.


Lucio és Gomez párharca döntő lehet kedden fotó: fcbayern.telekom.de
Lucio és Gomez párharca döntő lehet kedden fotó: fcbayern.telekom.de


A nap másik BL-mérkőzésén a Manchester United az Olympique Marseille-t fogadja, s nagy meglepetés lenne, ha a franciaországi, gól nélküli összecsapást követően az angol listavezető nem tudná kiharcolni a továbbjutást. Ugyanakkor a „vörös ördögök" mesterének, Sir Alex Fergusonnak komoly fejtörést okozhat, hogy több játékosára sem számíthat sérülés miatt: Rio Ferdinand, Pak Dzsi-Szung, Michael Owen, Anderson, és Jonny Evans nem lehet ott a pályán, és nem teljesen egészséges Nemanja Vidics és Nani sem. A túloldalon Mathieu Valbuena és André-Pierre Gignac állapota nem nevezhető százszázalékosnak.

Érdekesség a két csapattal kapcsolatban, hogy, mindamellett, hogy mindketten a bajnoki címért hajtanak, mindkét gárda egy-egy nagy sorozatban benne hazai porondon. A United az elmúlt 14 napban összecsapott a Chelsea-vel, a Liverpoollal és az Arsenallal is, míg az Olympique-re a listavezető Lille és a második Rennes után a hétvégén az egyik ősi rivális, az ötödik helyen álló Paris St.Germain vár. A fenti meccsekből mindkét gárda csak a legutóbbit tudta megnyerni, ráadásul intő jel mindkettejüknek, hogy míg a MU otthon, addig az OM idegenben vívta meg a győztes rangadót.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntők, visszavágó (előző meccs eredménye):
Bayern München - Inter (1-0) 21.45 TV2, TVR1
Manchester Unietd  - Olympique Marseille (0-0) 21.45 DigiSport.hu, DolceSport1

Marseille-ben unalmas meccset játszott az OM és a MU, Manchesterben más várható fotó: om.net
Marseille-ben unalmas meccset játszott az OM és a MU, Manchesterben más várható fotó: om.net

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: